Odgođen koncert Stinga u Sarajevu

Koncert legendarnog Stinga u Sarajevu koji je zakazan za 19. mart, biće pomjeren na jesen zbog prolongiranja evropske turneje.

Razlog tome je pogoršanje epidemiološke situacije u pojedinim državama Evrope, što je dovelo do pooštravanja mjera prevencije od koronavirusa.

“Zbog uvođenja dodatnih restrikcija zbog koronavirusa, koncerti u sklopu Stingove turneje My Songs koji su planirani u periodu od 7. do 21. marta će biti prebačeni na jesen 2022. godine” poručili su iz Stingovog menadžmenta te objavili su u ovim momentima na njegovom oficijalnom web sajtu sting.com.

„Početkom naredne sedmice će biti objavljen novi datum sarajevskog koncerta, a nakon objave datuma svi oni koji budu željeli refundirati novac od ulaznica, mogu to učiniti sedam dana od dana objave novog termina. Veoma nam je žao zbog ovoga, ali organizacija koncerata koji su u sklopu turneje dosta ovise o kompletnom rasporedu izvođača i jednostavno mjere u većini zemalja su takve da je nemoguce svirati u punom kapacitetu dvorana“, poručio je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Ulaznice koje budu vraćene nakon refundacije, bit će ponovo dostupne u prodaji za sve one kojima novi datum koncerta ne bude odgovarao, s obzirom na to da su sve ulaznice rasprodate i velika je lista čekanja za iste.

„Izvinjavamo se svima ali nažalost već duže vremena živimo u svijetu u kome nije sve u rukama niti izvođača niti nas promotera. Najvažnije je da će Stinga imati ove godine u Sarajevu” dodao je Milošeski.

ba.n1info.com

Radio AS