Održan prijem delegacije Asocijacije svjetskih trgovačkih centara u Vijećnici

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović, zajedno sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, danas je u Vijećnici ugostio delegaciju World Trade Centers Associaton (WTCA) sa sjedištem u New Yorku. Delegaciju su činili Robin Van Puyenbroeck, izvrši direktor za razvoj poslovanja te konsultantica WTCA za Centralnu i Istočnu Evropu Danica Milovanović.

Zadaća WTCA je da stimuliše trgovačku razmjenu i prilike za investicije kako za komercijalne investitore u sektoru izgradnje nekretnina, tako i za agencije za privredni razvoj i međunarodne biznise. Ova asocijacija služi kao “međunarodni ekosistem” globalnih konekcija.

Upravo je navedeno potvrdio i izvršni direktor Van Puyenbroeck, uz naznaku da posjeta gradu Sarajevu potvrđuje zainteresovanost investitora iz čitavog svijeta za naš region, u kojem vide odlične prilike za značajan ekonomski rast, te razvoj novog tržišta u Evropi.

Gradonačelnica Karić i predsjedavajući Ademović zajedno su istakli značaj posjete delegacije WTCA Gradu Sarajevu, kao i spremnost da za svaku novu inicijativu za razvoj privrede i ekonomski rast našeg grada i države obezbijedimo potrebne uvjete, pružimo institucionalnu podršku i na taj način pružimo toplu dobrodošlicu svim zainteresovanim partnerima za stvaranje novih vrijednosti.

Zaključak sastanka jeste da Sarajevo i Bosna i Hercegovina mogu postati novi motor razvoja u regionu i Evropi, te da će se takav potencijal i prilike sigurno i iskoristiti, saopćeno je iz Gradskog vijeća Grada Sarajeva. 

Radio AS