Oglasio se dm o krečenju murala: Morali smo vratiti zid u prvobitno stanje

Zbog isteka pravnosnažnog rješenja u trajanju od godinu dana, kompanija dm uklonila je mural koji je krasio zid zgrade u kojoj se nalazi dm prodavnica u sarajevskom naselju Grbavica, prošle godine kreiran u okviru kampanje Inspiracija.

Mural s motivima prirode bio je umjetnički odgovor poznatih bh. street art umjetnika Benjamina Čengića i Rikarda Druškića na pitanje “Šta nas ljude čini lijepima?”, koje je dm angažovao da sudjeluju u ovoj kampanji.

“Oslikavanjem murala smo željeli pružiti podršku razvoju umjetnosti i mladih umjetnika u BiH, s namjerom da njihova umjetnost i vrijednost koju su stvorili posluže kao novi izvor inspiracije našem okruženju i zajednici. Mural je rađen u okviru jednogodišnje kampanje, koju su stanari zgrade jednoglasno podržali. Kako je ovo djelo ocijenjeno kao mural komercijalnog karaktera, što je podrazumijevalo plaćanje najma u periodu od godinu dana, po isteku važenja pravosnažnog rješenja naša kompanija je bila obavezna zid vratiti u prvobitno stanje”, poručili su iz dm-a.

Podsjećamo, mnogi građani su nezadovoljni jer je ovaj prekrasan mural uklonjen, dok zid na istoj zgradi i dalje stoji išaran grafitima.

Radio AS