Okončani radovi na sanaciji ulice Franje Račkog

Radnici građevinske firme „Bucomerc“ okončali su radove na sanaciji Ulice Franje Račkog, ukupne dužine 220 metara.

Realizacija projekta planirana je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja saobraćajnice.

U prvoj fazi izvođeni su radovi na uklanjanju starog oštećenog asfalta i podloge umjesto koje je postavljena nova. Također, izvršena je ugradnja novih betonskih ivičnjaka, dok je prije postavljanja 2.500 metara kvadratnih novog asfalta duž saobraćajnice i trotoara urađena nivelacija postojećih šahtova, šibera za vodu i uličnih slivnika.

Projekat je finansirala Općina Centar u iznosu od 319.400 KM, dok je za nadzor projekta zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Nakon okončanja radova na sanaciji saobraćajnice u narednih nekoliko dana planirano je ocrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije duž obnovljene trase.

Do okončanja pomenutih radova na snazi je bila izmjena režima saobraćaja motornih vozila na osnovu odobrenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Izmjenama i dopunama budžeta Općine Centar za ovu godinu za rekonstrukciju i održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta obezbijeđen je iznos od 2.864.000 KM.

Radio AS