Omladinska banka Novo Sarajevo: U 2023. biće finansirano 15 projekata i pet mikrobiznisa

U Općini Novo Sarajevo upriličena je ceremonija potpisivanja ugovora Drugog poziva za projekte i mikrobiznise Omladinske banke Novo Sarajevo i potpisivanja Aneksa III Memoranduma o saradnji, a u organizaciji Fondacije Mozaik.

Kroz Drugi javni poziv odabrano je sedam projekata i to: Opremimo takmičare, Biznis akademija, Upoznaj i zavoli Novo Sarajevo, Prva pomoć na licu mjesta, Odbojka nas spaja!, Ko pleše, zlo ne misli i Mala škola demokratije.

Podržana su i tri mikrobiznisa: Futura Cars – provjera polovnih vozila, Dubina i .AgrOaza.

Ukupna vrijednost odobrenih sedam projekata je 9.500 KM, dok je ukupna vrijednost za pokretanje tri mikrobiznisa izdvojeno 6.000 KM.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, predstavnici Omladinske banke Novo Sarajevo, Mozaik fondacije, direktorica za kolektivni impakt Sejdefa Bašić i zamjenica direktora Programa Omladinska banka Armela Ramić.

Radi se o nastavku uspješne saradnje Fondacije Mozaik, Omladinske banke Novo Sarajevo i Općine Novo Sarajevo, a samo tokom 2023. godine kroz Prvi javni poziv Omladinske banke odobreno je osam projekata i dva mikrobiznisa, što znači da će se kroz ovaj Program u 2023. godini finansirati ukupno 15 projekata i pet mikrobiznisa, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Radio AS