Općina Centar izdvojila blizu 29 hiljada KM obrazovnim ustanovama

Načelnik Srđan Mandić danas potpisao je ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama sa direktorima šest škola sa područja općine Centar.

Sredstva u ukupnom iznosu od 28.981 KM raspoređena su na osnovu zahtjeva škola, a koji su utvrđeni prilikom obilaska uposlenika Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar. 

Načelnik Mandić je još jednom naglasio opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

Za projekat opremanja kabineta hemije i nabavku opreme za realizaciju radionica, Gimnaziji Obala dodijeljeno je 9.991 KM, Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi Sarajevo dodijeljeno je 3.411 KM za opremanje školske biblioteke, dok je Prvoj gimnaziji Sarajevo dodijeljeno 3.264 KM za opremanje kabineta Engleskog i Bosanskog jezika.

Osnovna škola “Vladislav Skarić” dobila je 4.780 KM za nabavku interaktivnog SMART ekrana sa IR touch tehnologijom. Osnovnoj školi „Alija Nametak“ za izradu idejnog i glavnog projekta nastrešnice iznad glavnog ulaza u školu dodijeljeno je 3.500 KM, dok je JU “Safvet-beg Bašagić” za nabavku jarbola i zastava u dvorištu škole dodijeljeno 4.114 KM.

Radio AS