Općina Centar izdvojila još 29.287 KM obrazovnim ustanovama

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama sa direktorima pet škola.

Sredstva u ukupnom iznosu od 29.287 maraka koja su dodijeljena školama raspoređena su na osnovu zahtjeva škola koji su utvrđeni prilikom obilaska uposlenika Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

Načelnik Mandić je još jednom naglasio opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

U ovoj godini Općina Centar je za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama izdvojila preko 690.000 maraka.

Za projekat opremanja kabineta matematike, tačnije za nabavku računara i projektora, Srednjoj građevinsko – geodetskoj školi Sarajevo dodijeljeno je 3.321 KM, dok je Prvoj gimnaziji Sarajevo dodijeljeno 3.931 KM za nabavku namještaja i opreme u prostorijama škole. Osnovna škola „Hasan Kikić“ dobila je 4.387 KM za opremanje multifunkcionalne učionice (nabavka stolova i stolica). Osnovnoj školi „Nafija Sarajlić“ za nabavku opreme za ozvučenje dodijeljeno je 6.648 KM, dok je JU „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“ za proširenje sistema vatrodojave dodijeljeno 11.000 KM.

Radio AS