Općina Centar: Obnovljen mobilijar na četiri ciciban igrališta

Uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ svakodnevno obilaze ciciban igrališta i sportske terene kojima upravljaju u ime Općine Centar zbog redovnog održavanja za nesmetanu igru naših mališana i mladih.

Tokom proteklog perioda i pored niskih temperatura radnici ove javne ustanove uspjeli su obnoviti mobilijar i infrastrukturu na četiri ciciban igrališta i to na Šipu, Grdonju, u Ulici La Benevolencija i ispred Sarajevo City Centra – SCC.

“Na igralištu kod SCC-a smo morali obnoviti platforme i gazišta tobogana i malih sprava. Naišli smo na velika oštećenja na igralištu na Grdonju gdje smo morali zamijeniti kompletnu zaštitnu ogradu oko igrališta. Na igralištu u Ulici La Benevolencija prilikom našeg redovnog obilaska utvrdili smo oštećenja na panelima čelične konstrukcije zaštitne ograde. Ovdje smo ugradili nove panele na postojeću zaštitnu ogradu. Na igralištu na Šipu zamijenili smo oštećenu platformu vrtuljka. Sva igrališta koje održava naša javna ustanova su u funkciji i potpuno bezbijedna za bezbrižnu igru naših mališana. Svaki vid nastojanja da se prvobitno stanje igrališta zadrži, kako bi se djeca kroz igru osjećala ugodno i sigurno, unište nesavjesni pojedinci kojima, očito, uništavanje prostora za sport, igru i rekreaciju predstavlja zabavu”, objasnio je Suad Jusić, rukovodilac upravljanja sportsko-rekreativnim kompleksom FIS i ciciban igralištima Javne ustanove “Centar za sport i rekreaciju”. 

Općina Centar još jednom upućuje apel svim građanima da se odgovorno i savjesno odnose prema uređenim javnim površinama na kojima najveći dio vremena provode najmlađi stanovnici.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar je obezbijeđen iznos od 1.099.000 KM za potrebe izgradnje i uređenja manjih javnih površina, dječijih i ciciban igrališta i sportskih ploha, od čega je za potrebe izgradnje dječijih i ciciban igrališta i sportskih ploha, iz ove sume, obezbijeđen iznos od 443.000 KM, a 150.000 KM je izdvojeno za potrebe održavanja ciciban igrališta.

Radio AS