Općina Centar u Sarajevu traži lokaciju za izgradnju nacionalnog stadiona

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem i selektorom reprezentacije Bosne i Hercegovine u nogometu Farukom Hadžibegićem.

“Razgovarano je o završetku projekta rekonstrukcije travnjaka na Koševu i izgradnji nacionalnog stadiona”, poručili su iz Općine Centar nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Nogometnog saveza BiH.

U ime Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali i potpredsjednik izvršnog odbora Irfan Durić te član izvršnog odbora Fuad Čolpa.

Na sastanku je, kako se navodi, između ostalog razgovarano o završetku projekta rekonstrukcije travnjaka na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, čiju realizaciju finansiraju UEFA i Nogometni savez BiH sa 75 posto ukupne vrijednosti projekta, dok je preostalih 25 posto obezbijeđeno u budžetu Općine Centar.

Iz Nogometnog saveza BiH su istakli da su svi infrastrukturni radovi završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika, koje su preduslov za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka.

“Očekujemo da će u aprilu travljak biti stavljen u funkciju”, poručili su predstavnici Saveza.

Na sastanku je pored ovoga, navodi se, razgovarano i o mogućnosti iznalaženja lokacije na području općine Centar za izgradnju nacionalnog stadiona.

Za kraj, navode da se razgovaralo o nastavku dobre saradnje Općine i Saveza kada su u pitanju projekti od značaja za unapređenje sporta.

Radio AS