Ulaznice za koncert Gibonnija u Sarajevu puštene u prodaju

Ulaznice za koncert Gibonnija u Sarajevu puštene su u prodaju. Koncert će se održati 27. maja u Dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija) s početkom u 20:30 sati.

Nakon 12 godina od solističkog koncerta i šest godina od zajedničkog koncerta s Oliverom Dragojevićem, Gibonni se vraća u zagrljaj Sarajeva sa svojim neprolaznim hitovima te novim singlovima.

Ulaznice za parter koštaju 20 KM, za tribine 30 KM, a za VIP Backstage 50 KM. Možete ih nabaviti putem servisa Kupi Kartu, na blagajni Bosanskog kulturnog centra i na platou ispred Skenderije.

Koncert u Sarajevu najavljen je u ozračju dva koncerta koji su rekordno rasprodani više od mjesec dana prije održavanja u Areni Zagreb 8. i 10. marta. Sarajevska publika uželjela se Gibonnijevih hitova, a nakon duže pauze publika će moći uživati uz taktove pjesama splitskog pjevača.

Gibonnijeva muzika je svojstvena po melanholičnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Njegove pjesme izvodili su brojni poznati hrvatski umjetnici, a na mnogim su događajima osvajale prestižne muzičke nagrade. Njegove je muzičke korijene lako pronaći jer je njegov otac, Ljubo Stipišić, vjerojatno najaktivniji arhivar hrvatskih tradicionalnih pjesama i cijenjeni etnomuzikolog.

Radio AS