Općina Ilidža izdvojila više od million KM za stipendije učenicima i studentima 

U prostorijama Općine Ilidža počelo je potpisivanje ugovora s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoj/akademskoj 2023/2024. godini.

Za 400 učenika i studenata koji su ostvarili odličan uspjeh, iz Budžeta Općine Ilidža izdvojeno je 667.370 konvertibilnih maraka, a iznos stipendija je značajno povećan zahvaljujući nedavnoj odluci Općinskog vijeća Ilidža.

Osim stipendija talentovanim učenicima i studentima, potpisani su i ugovori o stipendiranju 171 učenika i 41 studenta koji imaju određeni iznos prihoda po članu zajedničkog domaćinstva u školskoj/akademskoj 2023/2024. godini.

Za ovaj program izdvojeno je 338.610 KM. Zbirom sredstava izdvojenih iz Budžeta Općine Ilidža za ova dva programa dolazi se do iznosa od 1.005.980 KM.

Najviša mjesečna stipendija sada iznosi 220 KM, što pokazuje da je Općina Ilidža prvak prema izdvajanjima za stipendije.

“Mislim da je to snažan signal i poruka mladim ljudima da nam je stalo do njih i da je ovo konkretna pomoć roditeljima u školovanju njihove djece. Oni su naša budućnost, naša snaga koja govori da zbog njih ne smijemo da stanemo”, rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Radio AS