Općina Novi Grad Sarajevo organizovala Dan za penzionere u Centru ‘’Safet Zajko’’

Općina Novi Grad Sarajevo, u okviru manifestacije “Novogradski dani 2022.” u parku Centra za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ organizovala je druženje za penzionere s područja Novog Grada.

Kao prethodnih godina, i danas je Općina Novi Grad za svoje penzionere upriličila druženje uz bogat kulturno-zabavni program. Oko 500 njih zabavilo se uz muziku i pjesme u izvođenju članova Udruženja ”Saraj sevdah”, a na druženju nije izostalo ni bosansko kolo.

U prelijepom ambijentu Centra „Safet Zajko“ posjetioci su imali priliku uživati u interpretacijama izvođača stare bosanske pjesme Ferida Avdića, Vesne Hadžić, Refije Muslić, Denija Varupa, Amine Bajramović i Džihada Polić, uz muzičku pratnju harmonike prof. Dinko Mujanović, violiniste Džihada Polić, klavijature Derviša Denija Varupa i violine Amine Bajramović.

U okviru programa nastupili su članovi literarne i horske sekcije Centra za aktivno i zdravo starenje, te su u ambijentu Centra ‘’Safet Zajko’’ izloženi radovi kreativnih radionica Centra za aktivno i zdravo starenje.

Kao i prethodnih, i ove godine za sve prisutne je obezbijeđen ručak, uz osvježenje.

Radio AS