Općina Novo Sarajevo podržala 24 projekta udruženja/organizacija civilnog društva za 2022. godinu

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović potpisao je danas ugovore s 24 udruženja/organizacija civilnog društva koji su ove godine dobili podršku Općine, a za ove namjene u Budžetu je izdvojeno oko 213.000 KM.

Potpisani su ugovori s udruženjima o finansiranju/sufinansiranju odabranih projekata u okviru Javnog poziva za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju, podrške za osobe treće životne dobi i zaštite okoliša.

Kroz ovogodišnji javni poziv odobreno je šest projekata iz oblasti obrazovanja, dva projekta iz oblasti kulture, deset sportskih udruženja je dobilo podršku za svoje projekte, jedan projekat je podržan iz oblasti mladih, tri projekta su odobrena iz oblasti podrške za djecu i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju, te po jedan projekat iz oblasti podrške za osobe treće životne dobi i zaštite okoliša.

Uime svih predstavnika udruženja i fondacija kojima su ove godine odobreni projekti, prisutnima se obratila Nela Hasić, predsjednica Udruženja “Zajedno smo jedno”, zahvalivši se Općini Novo Sarajevo na ovom vidu podrške koja im je od velikog značaja.

Općinski načelnik Hasan Tanović čestitao je svim udruženjima na kvalitetno osmišljenim i urađenim projektima, naglasivši da je ove godine duplo veći broj projekata podržan od Općine, te da će se u budućnosti nastaviti trend pružanja podrške što većem broju nevladinih organizacija, a u cilju jačanju partnerstava između lokalne zajednice i civilnog društva.

Radio AS