Općina Novo Sarajevo refundirat će sredstva za nabavku udžbenika

Roditeljima svih učenika od drugog do četvrtog razreda novosarajevskih osnovnih škola Općina Novo Sarajevo refundirat će sredstva za nabavku školskih udžbenika.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović dogovorio je to na današnjem sastanku održanom sa direktorima osnovnih škola, kako bi blagovremeno informisali sve roditelje.

I ovog septembra, za više od 530 prvačića biće obezbijeđeni kvalitetni ruksaci sa školskim priborom i udžbenicima, za šta su ranije u Budžetu Općine planirana potrebna sredstva.

S tim u vezi, obavještavaju se i roditelji prvačića da se ne izlažu dodatnim troškovima vezanim za kupovinu ruksaka, udžbenika i pribora, a sve detaljnije informacije o podjeli biće objavljene na školskim web portalima i oglasnim pločama, kao i na web stranici Općine Novo Sarajevo.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo izvršilo je nabavku udžbenika za učenike od 5. do 9. razreda osnovnih škola, čime će svi učenici na području općine Novo Sarajevo ove godine imati besplatne udžbenike, saopšteno je iz Općine Novo Sarajevo. 

Radio AS