Općina Novo Sarajevo uvrstila u Budžet direktno finansiranje ‘Roditeljske kuće’

Općina Novo Sarajevo kontinuirano pomaže rad “Roditeljske kuće”, a ove godine radi stvaranja što boljih uvjeta i ugodnijeg okruženja za oboljelu djecu, Općina je izdvojila 15.000 KM.

Od prošle godine, Općina je uvrstila u Budžet direktno finansiranje rada Roditeljske kuće kojom isključivo pravo korištenja i upravljanja ima Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka”.

Tim povodom, općinski načelnik Hasan Tanović danas je obišao Roditeljsku kuću, te sa predsjednikom Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka” Fikretom Kubatom potpisao Ugovor o realizaciji sredstava.

Udruženje radi sa djecom i omladinom oboljelom od raka, te omogućuje boravak roditelja i/ili bližih srodnika sa bolesnom djecom koja borave na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike “Jezero” u Sarajevu.

Spomenuta sredstva namijenjena su za nabavku opreme za apartmane, sredstava za higijenu i dezinfekciju objekta, kao i za nabavku prehrane i lične higijene korisnika Roditeljske kuće, te za plaćanje režijskih troškova, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Radio AS