Općinu Centar tužila kompanija koja se dovodi u vezu s Tibrom Pacific, potražuje 11,5 miliona KM

Kompanija Palace Investments podnijela je tužbu protiv Općine Centar Sarajevo usljed spora oko izgradnje građevine na zemljištu u blizini tržnog centra Alta i hotela Holiday.

Načelnik ove općine Srđan Mandić potvrdio nam je da je tužba podignuta te da kompanija potražuje 11,5 miliona KM.

Riječ je o zemljištu koji je Skupština Kantona Sarajevo početkom 2020. prodala ovoj kompaniji za koju se tada navodilo da iza nje stoji vlasnik firme Tibra Pacific Tihomir Brajković. On je sredinom februara 2020. za Klix.ba izjavio da “nije tačno ono što se piše”. Tibra Pacific je u Sarajevu izgradila nekoliko velikih stambenih kompleksa.

Zemljište u vlasništvu Palace Investmentsa potpada pod regulacioni plan Gradski centar Marijin Dvor kojim je obuhvaćen prostor od Srednje mašinske tehničke škole do Alte, odnosno do Uniticovih nebodera. Ova kompanija je na tom zemljištu namjeravala izgraditi neboder sa 22 sprata.

Na ovoj parceli je prošle godine izgrađen parking te je i tada bilo problema. Radovi su obustavljeni nedugo nakon što su počeli, ali su nastavljeni nakon što je investitor dobio saglasnost da tu napravi parking.

Radio AS