OREA Art Market ove nedjelje u Sarajevu

Tradicionalno izuzetno posjećen, a ove godine s posebnim iščekivanjem, ljetni OREA Art Market poziva vas da provedete nezaboravnu nedjelju u prelijepom ambijentu Botaničke bašte Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Ove nedjelje, 11. juna, u periodu od 11 do 18 sati Botanička bašta Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu biće mjesto okupljanja više od 50 domaćih i kreativaca iz regije, koji su pripremili svoje unikatne proizvode.

OREA Art Market otvorit će Amra Džeko, suosnivačica i brand ambasadorica OREA platforme kojoj će se na sceni pridružiti brojni gosti i prijatelji Marketa.

“Očekuje vas zabava uz dobru muziku, ukusnu hranu, bogatu ponudu pića, nagradne igre, brojna iznenađenja, te nezaobilazan shopping u predivnom ambijentu botaničkog vrta Zemaljskog muzeja”, ističe Amra koja vas poziva da obavezno posjetite OREA Art Market.

Šta vas sve očekuje na marketu saznajte u nastavku:

Dječiji kutak

Najmlađi će se zabaviti uz ukupno devet radionica u Dječijem kutku, a sponzor Telemach će u svom kutku omogućiti super zabavni facepainting, konzolu sa video igrama i crtiće, a za pravi spektakl će se pobrinuti mališani iz udruženja Alden S.46 koji će u 14 sati izvesti dječiju predstavu “Pinokio”. Tokom druženja i brojnih aktivnosti najmlađi će zasladiti slatkišima Laste i Vispaka, a svoje rukotvorine izrađene na radionicama s ponosom mogu ponijeti kao suvenir i trajnu uspomenu na divno provedeno vrijeme.

Kreativci iz BiH i Hrvatske

Centralni dio događaja su kreativci, ove godine njih 50 sa OREA platforme iz BiH i Hrvatske, koji će vam pružiti priliku za vrhunski shopping. Od odjeće i obuće, torbi, nakita i modnih dodataka, do igrački i drugih proizvoda – jedinstveni su proizvodi koje želite imati. Dodatna pogodnost su novi proizvodi, značajni popusti na cijene, te limitirane edicije koje možete kupiti samo na OREA Art Marketu i nigdje više.

Zahvaljujući saradnji s UniCredit bankom, željene proizvode, osim gotovinom, možete platiti i kartično, a Visa kao platni partner OREA Art Marketa je pripremila dodatne pogodnosti za sve one koje koji plaćanje obave Visa karticom.

Zabava i umjetnički sadržaji

Za dobru muziku pobrinut će se prava dama za deckovima – DJ Nadja Si. Uz sjajnu atmosferu možete uživati u obilasku botaničkog vrta gdje ćete osim stećaka i 1.700 vrsta biljaka, od kojih su neke endemske vrste, imati priliku uživati u umjetničkim izložbama Alise Teletović i Kasje Jerlagić te umjetničkoj instalaciji “live painting” Dženete Isović na temu “Bašta Zemaljskog muzeja” kao i vrhunskim skulpturama Aiše Kečo.

Društveno odgovorni karakter

Sav prihod od ulaznica, kao i 5 posto od ukupne prodaje bit će donirani udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, a na ovaj način u okviru OREA Art Marketa do sada je prikupljeno više od 33.000 KM. Također, u akciju podrške uključio se i BinBin, pa će tako sav prihod od vožnji u nedjelju do 15:00 sati biti usmjeren za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Radio AS