Osigurana sredstva za penzionisanje 80 radnika GRAS-a kojima nisu uplaćivani doprinosi

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, dala saglasnost za Program restruktuiranja i zbrinjavanja viška uposlenika u 2023. godini, koji se odnosi na penzionisanje radnika kojima doprinosi nisu uplaćivani od 2009. do 2016. godine.

Ovom odlukom izmirit će se obaveze za doprinose za 80 radnika GRAS-a koji ove godine ostvaraju pravo na penziju, u iznosu većem od 2,7 miliona KM.

“Današnjom odlukom još jednom pokazujemo spremnost da radnicima osiguramo njihova prava i da pronađemo najbolja rješenja za preduzeće. Borba sa dugogodišnjim dugovima iz ranijih perioda još uvijek traje, međutim, odlučni smo istrajati na ovom putu unapređenja javnog prevoza u svakom segmentu. Ponosan sam što smo osigurali sredstva da radnici idu u penziju”, izjavio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Podsjećamo, i prošle godine obezbijeđena su sredstva za penzionisanje 80 radnika.

“Vlada Kantona Sarajevo i ove godine, kao i u protekle tri, u kojima je obezbijedila sredstva za penzionisanje više od 200 radnika, pokazuje jasno opredjeljenje za važnost i poštivanje radničkih prava, uprkos svim izazovima i dugovima koji su se ranije gomilali”, saopštili su iz Vlade KS.

Radio AS