Osmi Festival bajke za djecu i odrasle počinje sutra u Sarajevu

Osmi Festival bajke za djecu i odrasle biće održan od 22. do 31. oktobra 2022. u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Centralnu manifestaciju ovogodišnjeg festivala započet će radionicom slikanja prema Goetheovoj teoriji boja koju će održati  gošća iz Hrvatske, Snježanka Jadrijević.

Organizatori navode da, kao i do sada, Festival obiluje radionicama, seminarima, promocijama i susretima pripovjedačkih pokreta, a prije svega pripovijedačkim predstavama za sve, djecu i odrasle.

Donosi narodne bajke iz Bosne i Hercegovine, nastojeći sačuvati i promovisati kulturnu baštinu, kao i narodne bajke iz cijelog svijeta. U ambijentu koji sobom donosi jesen pripovjedat će i domaćin i gost u Bajci Tatjanu Šojić, gošća iz Kanade Sarah Abušarar, Marina Đorđević, kao i odgajateljice iz sarajevskih valdorfskih vrtića koje uz članove udruženja Bajka pripovijedaju za najmlađe u predstavama Vunenog pozorištanca.

Osmi festival bajke bit će zatvoren gostovanjem Jasne Held, profesionalne pripovjedačice iz Dubrovnika koja je i suosnivač Festivala bajke u Sarajevu, najavili su organizatori.

Radio AS