SFF: Prijavi se i postani član/ica žirija za odabir najboljeg evropskog filma za mlade

Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point pozvali su mlade filmofile u dobi od 12 do 14 godina da se prijave i postanu član/ica žirija za izbor najboljeg filma za mlade u organizaciji Evropske filmske akademije. Prvi put poziv je otvoren za mlade iz cijele BiH.

Mladi članovi žirija iz Bosne i Hercegovine, zajedno s vršnjacima iz brojnih evropskih gradova, glasat će za jedan od tri filma koje je nominovala Evropska filmska akademija. Članovi žirija iz Sarajeva nominovane filmove će 13. novembra gledati i glasati u kinu Meeting Point u Sarajevu, dok će članovi žirija iz drugih bh. gradova u ovoj uzbudljivoj filmskoj avanturi učestvovati online putem – saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.

U saopćenju se navodi da je želja ovim projektom omogućiti mladima da kvalitetno ispune vrijeme, te da kroz zajedničke aktivnosti projekta razvijaju osjećaj pripadnosti zajednici ljubitelja filma. Kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj za sve, osnovni je cilj ovog projekta.

Zajedno s vršnjacima iz više od 40 zemalja Evrope, mladi iz BiH će gledati nominovane filmove, dati svoj glas i odlučiti o dobitniku Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije.

Broj članova žirija je ograničen, a prijave su otvorene do 30. oktobra.

Oni koji se žele prijaviti da budu članovi žirija u BiH, potrebno je da do 30. oktobra na mail yaa@sff.ba pošalju svoje podatke, kao i kratko pismo s odgovorom na pitanje: Zašto želite biti član/ica žirija za Nagradu mlade publike Evropske filmske akademije.

Partneri Evropske filmske akademije u Bosni i Hercegovini su Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point.

Radio AS