Otvoren javni poziv za Takmičarski program 9. Festivala dječije umjetnosti

Do 27. februara 2023. godine otvoren je poziv za Takmičarski program 9. Festivala dječije umjetnosti FEDU, koji će se održati od 3. do 7. maja 2023. godine.

Do dvije predstave različitih pozorišnih žanrova mogu prijaviti teatri, teatarske trupe i ostale institucije profesionalne teatarske produkcije iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Selekcija predstava će biti objavljena 1. marta 2023. godine, a preporuka ovogodišnjeg Festivala je da predstave budu konceptualno promišljane sa manjim brojem izvođača.

Osnovni kriterij selekcije je umjetnički kvalitet. Selektor Festivala od ukupnog broja prijavljenih predstava, nakon gledanja i stručne procjene, pozvat će one najkvalitetnije, najviše do deset.

Na Festivalu će biti dodijeljene nagrade u kategoriji: najbolja predstava, najbolji reditelj/ica, glumac/ica, najbolji dramski tekst, najbolja scenografija i kostimografija, kao i nagrada publike Najjači aplauz.

Prijave sa ostalim prilozima slati na adresu: Udruženje za promociju kulture “Fani” Sime Milutinovića 15/4 71000 Sarajevo ili na mail: info@fedu.ba, ikucuksorguc@gmail.com

Poziv i prijavni obrazac dostupni su i na zvaničnoj internetskoj stranici Festivala dječije umjetnosti www.fedu.ba, saopštio je organizator Festivala Udruženje FANI

Radio AS