Otvoren Operativni centar civilne zaštite Općine Centar

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Civilne zaštite Općine Centar, obišao je danas sa sekretakom Općine Adelinom Džanković te pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem nove prostorije Operativnog centra Civilne zaštite ove općine.

Rad Operativnog centra Službe za civilnu zaštitu Općine Centar organizovan je u novim prostorijama koje su posebno prilagođene u cilju povećanja ukupne funkcionalnosti i pravovremenosti u djelovanju službi u sistemu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara usljed prirodnih i drugih nesreća.

Operativni Centar vrši stalno prikupljanje podataka o svim vrstama pojava i opasnosti koje mogu dovesti do prirodne ili druge nesreće, kao i podataka o posljedicama koje su nastale pojavom prirodne ili druge nesreće po ljude i materijalna dobra na ugroženom području.

Kako je izjavio pomoćnik načelnika Faruk Efendić, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar je ovim projektom, i samom organizacijom Operativnog centra, postala respektabilna Služba u sistemu zaštite i spašavanja na području Kantona Sarajevo.

Radio AS