Otvorena obnovljena fiskulturna sala u školi “Silvije Strahimir Kranjčević”

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnicima Samirom Fazlićem, Alenom Girtom, Mehmedom Muharemovićem i pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je danas Osnovnu školu „Silvije Strahimir Kranjčević“.

Povod posjete bio je otvaranje obnovljene fiskulturne sale u ovoj školi za čiju rekonstrukciju je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 29.688 KM.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

Direktorica škole Amira Išerić se u ime roditelja, učenika, uposlenika škole i u lično ime zahvalio načelniku Mandiću i Općini Centar na sveukupnoj podršci koju pružaju ovoj školskoj ustanovi.

“Naša škola već godinama ostvaruje veoma uspješnu saradnju sa Općinom Centar kroz realizaciju različitih aktivnosti. Svake godine Općina Centar izdvaja značajna sredstva za sanaciju i rekonstrukciju školskih objekata, a primjer je i obnova naše sale i ugradnja rekuperatora. Naime, nismo imali nikakvu ventilaciju niti prirodnog otvora pa nam je to bilo nužno. Ponekad nije toliko značajna vrijednost niti količina novca koji se ulaže, već je značajnije u koje vrijeme stigne, a to je onda kada je neophodno”, kazala je Išerić.

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo zbog okončanja radova na rekonstrukciji fiskulturne sale.

“U obavljanju posla načelnika za mene su najdraži momenti kada imamo mogućnost da pomognemo obrazovnom sistemu. Stalno ponavljam da je investiranje u obrazovni proces najbolja investicija. Sa zadovoljstvom se odazovemo na svaki poziv škola za pomoć i podršku iako to nije naša direktna nadležnost. Općina Centar će i u budućem periodu biti uz vas, jer zajedno našoj djeci moramo obezbijediti adekvatne uslove za obrazovanje”, poručio je Mandić.

Učenici škole su sa svojim nastavnicima priredili kratki kulturno-zabavni program, a na kraju su uručene zahvalnice svima koji su dali doprinos u realizaciji projekta rekonstrukcije školske sale.Zahvalnice su, između ostalih, uručene načelniku Srđanu Mandiću, te vijećnicima Samiru Fazliću i Mehmedu Muharemoviću.

Radio AS