Otvorena Oskarova galerija u zgradi Addiko Bank Sarajevo

Izložbom slika slikarice Dijane Vejo otvorena je Oskarova galerija u zgradi Addiko Bank Sarajevo. Oskarova galerija je zamišljena kao mjesto gdje će se ljudi okupljati oko pozitivnih, lijepih i društveno korisnih priča koje su od interesa za bh. društvo.

“Ideja nam je okupiti umjetnike, humanitarne organizacije, ali i sve druge pojedince i organizacije koji nam mogu pomoći da unaprijedimo naše odnose sa lokalnim zajednicama u kojima djelujemo, te da budemo svjesniji i odgovorniji član bh. društva. Galerija nije namijenjena samo likovnim umjetnicima, već i raznim drugim organizacijama i pojedincima. Humanitarne organizacije sa kojima sarađujemo bit će u prilici predstaviti svoj rad i svoje aktivnosti, ponuditi nam proizvode koje prodaju i prezentirati nam načine na koje im možemo pomoći da budu još bolji u ostvarenju svojih ciljeva”, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

Dodao je da će umjetnici biti u prilici prezentirati i prodati svoja djela zaposlenim u Banci, ali i klijentima i drugim posjetiocima Galerije.

“Dio prihoda od svake izložbe bit će uplaćen u humanitarne svrhe, na račune organizacija sa kojima sarađujemo i koje se brinu o potrebama najugroženijih kategorija stanovništva”, naglasio je Jildizlar.

Radio AS