Otvorene prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu

Otvorene su prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu, a online prijave se mogu popuniti na www.sff.ba do 10. juna 2024. godine.

Formular za prijave dostupan je na web stranici Sarajevo Film Festivala – www.sff.ba

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovogodišnjeg, 30. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 16. do 23. augusta 2024.

Prijave su otvorene i za volontere u Mostaru i Tuzli, gdje će se projekcije Sarajevo Film Festivala odvijati također od 16. do 23. augusta 2024.

Poziv za volontiranje je otvoren za sve u dobi od 15 godina i starije, s tim da maloljetne osobe (starosti od 15 do 18 godina) moraju imati pismenu saglasnost roditelja / staratelja. Prednost u aplikacijama će imati punoljetne osobe.

Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Uz pristup određenom broju projekcija, volonterima se pruža mogućnost timskog rada, usvajanja i razvijanja vještina i znanja, stjecanje praktičnog iskustva u organizaciji i realizaciji velikog kulturnog događaja.

Volonteri Sarajevo Film Festivala:

  • Odgovorni su, profesionalni, pouzdani i predani u obavljanju zadataka,
  • Tačni u izvršavanju zadataka,
  • Poštuju pravila, ciljeve i vrijednosti Sarajevo Film Festivala,
  • Redovno prisustvuju edukativnim aktivnostima,
  • Spremni su na komunikaciju i saradnju sa voditeljima volontera i Festivalskim timom.

Volonteri će nakon završenog Festivala dobiti potvrdu o volontiranju na Sarajevo Film Festivalu, koja im može koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu.

Zajednički rad volontera iz nekoliko zemalja doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala. Želimo im dobrodošlicu i uspješan rad na 30. Sarajevo Film Festivalu!

Za sve dodatne informacije molimo pišite na volunteer@sff.ba. Pridružite nam se, volontirajte, učite i zabavite se s nama. Podsjećamo, 30. Sarajevo Film Festival će biti održan od 16. do 23. augusta 2024. godine.

Radio AS