Ozvaničen početak saradnje između Univerziteta u Sarajevu i eCommerce asocijacije u BiH

Univerzitet u Sarajevu i eCommerce asocijacija BiH s ponosom objavljuju potpisivanje Sporazuma o saradnji, s ciljem jačanja partnerstva između ove visokoobrazovne institucije i vodeće asocijacije u digitalnoj trgovini u BiH.

Potpisnici Sporazuma su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, i Belma Ljuta Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije BiH.

Ovaj Sporazum označava značajan korak prema unapređenju interakcije između akademske zajednice i poslovne industrije, te se odražava na obostranu prednost kroz razmjenu znanja, iskustava i resursa.

Rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj, izjavio je: “Potpisivanjem ovog Sporazuma, Univerzitet u Sarajevu ističe svoju posvećenost razvoju kvalitetne edukacije i pripremi studenata za savremene poslovne izazove. Saradnja sa eCommerce asocijacijom omogućit će nam bolje razumijevanje potreba tržišta, te ćemo biti u mogućnosti prilagoditi naše obrazovne programe kako bismo odgovorili na zahtjeve digitalne ekonomije”.

Belma Ljuta Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije BiH, naglasila je važnost ove saradnje: “Upravljanje digitalnom transformacijom je ključan faktor za uspjeh svake organizacije danas. Potpisivanjem ovog sporazuma, potvrđujemo našu posvećenost pružanju stručne podrške u razvoju talenata koji će biti lideri u digitalnom okruženju. Radujemo se dijeljenju naših znanja i iskustava sa Univerzitetom u Sarajevu, kako bismo zajedno ostvarili pozitivan uticaj na našu ekonomiju i društvo”.

Ovaj Sporazum predviđa niz zajedničkih aktivnosti, uključujući:

  • organizaciju zajedničkih seminara, radionica i stručnih predavanja za studente i profesore, fokusiranih na ključne aspekte digitalne trgovine;
  • razmjenu stručnjaka i gostujućih predavača koji će doprinijeti raznovrsnosti edukacijskog procesa;
  • saradnju na istraživačkim projektima i analizama u domeni digitalne trgovine, s ciljem unapređenja tržišnih trendova.

Univerzitet u Sarajevu i eCommerce asocijacija u BiH vjeruju da će ova saradnja predstavljati iskorak u oblasti visokog obrazovanja i digitalne trgovine, te će donijeti brojne koristi za studente, akademsku zajednicu i poslovni sektor u cjelini.

Radio AS