PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma od 7. do 10. septembra u Sarajevu

Fondacija CURE najavila je otvorenje 18. PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma 2023. (PW) za četvrtak, 7. septembra, u Sarajevu.

“Umjetnice, aktivistice, teoretičarke, muzičarke, feministkinje i ostale braniteljke ženskih prava, iz različitih dijelova BiH i regije, prezentirat će svoje radove na ovogodišnjem PitchWise festivalu ženske umjetnosti i aktivizma 2023. (PW) koji će biti održan od 7. do 10. septembra u Sarajevu”, navodi se u saopštenju organizatora.

Tokom trajanja PW-a bit će postavljene izložbe umjetničkih radova Ars Feminae kustosice Elme Hodžić i umjetnica Nermine Alić, Elme Čaušević Mujezinović, Edite Gazibare, Kasje Jerlagić, Džejlane Karaman Pašić, Maje Matašin, Melihe Teparić, Arijane Todorović Panjeta i Guerrilla Girls, The Estrogen Bomb, 2023.

“Osobe koje ne mogu doći na PitchWise moći će ipak prisustvovati festivalu. Potrudit ćemo se da većina programa bude pokrivena live streamingom, da se čuje glas i poruka mnogih naših heroina bez obzira na fizičku udaljenost”, navode iz Fondacije CURE.

Kako naglašavaju, ulaz na sve Pitchwise događaje je besplatan.

Otvorenje 18. PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma 2023. (PW) bit će upriličeno 7. septembra u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, s početkom u 18 sati.

Radio AS