Počela izgradnja oborinske kanalizacione odvodnje u Dobroševićima

U Mihaljevskoj ulici, u mjesnoj zajednici “Dobroševići” počela je izgradnja oborinske kanalizacione odvodnje dužine oko jednog kilometra, čime se rješava dugogodišnji problem odvodnje oborinskih voda u ovom dijelu naselja.

Novoplanirana trasa predviđa ucjevljenje otvorenog oborinskog kanala duž lijeve strane ulice, gdje će se ugrađivati kanalizacione cijevi od visokokvalitetnog polipropilena unutrašnjeg profila DN-500 SN8. Vrijednost radova je 299.607 KM, a rok za izvođenje 50 dana od dana uvođenja u posao, dok stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vrši firma „Arting“ d.o.o. Sarajevo.

Cijelokupnim projektom trajno će se riješiti problem odvodnje oborinskih voda navedenog područja i odvodnje oboriskih voda sa ulice Mihaljevska, gdje trenutno ne postoji tehnički ispravan oborinski recipient. Ucjevljenjem otvorenog kanala spriječit će se plavljenje ulice u vrijeme obilnih padavina.

Tokom izvođenja radova povremeno će dolaziti do izmjene režima saobraćaja naizmjenično jednom kolovoznom trakom, uz mogućnost privremene obustave.

Nakon što se radovi u Mihaljevskoj ulici završe, slijedi izgradnja oborinske kanalizacione odvodnje u Ranovačkoj ulici dužine oko 600 metara. Vrijednost tih radova je oko 185.000 KM. 

Za izgradnju oborinske kanalizacione mreže u Mihaljevskoj i Ranovačkoj ulici iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo osigurana su sredstva u iznosu od 485.000 KM. 

Radio AS