Počela prodaja karata za koncert benda Kultur Shock u Sarajevu

Počela je prodaja karata za koncert benda Kultur Shock koji će se održati 6. aprila u Domu mladih u Sarajevu, a možete ih kupiti na portalu www.cinea.ba te na prodajnim mjestima na platou Skenderije i u Caffe Bar Opera.

Bend Kultur Shock nakon dugo vremena nastupa u sarajevskom Domu mladih i to 6. aprila na Dan Grada Sarajeva. Koncert počinje u 20 sati, a karte su po cijeni od 10,00 KM. Pred sami koncert cijena karte iznosit će 15,00 KM.

Prije samog nastupa Kultur Shocka atmosferu će zagrijati predgrupa “Erik & the Worldly Savages”. Ova kanadska grupa, baš kao i zvijezde ove večeri, na sličan način koristi uticaje folka, regea, punk rock-a i metala, tako da će cijela noć biti u tom tonu.

Inače, bend Kultur Shock je aktivan od 1996. godine, a poznati su po kombinaciji balkanske narodne muziku sa pankom, metalom i rockom. Članovi benda su iz BiH i SAD-a, gdje su uglavnom i bazirani. Grupa je izdala čak 11 albuma i izvela preko 1.500 nastupa širom SAD-a i Evrope.

Povratak ovog kultnog benda u Sarajevo na Dan grada Sarajeva, zaisgurno je događaj koji će ostati dugo upamćen, posebno uzimajući u obzir muziku i pjesme koje su opjevale Sarajevo.

Radio AS