Počela velika akcija čišćenja Starog Grada

Na području Starog Grada danas je počela velika akcija čišćenja javnih zelenih površina, odvoda, kanala i divljih deponija, koja će trajati naredna četiri dana.

Akciju zajedno realizuju Općina Stari Grad Sarajevo – Odjeljenje za održavanje putnih pojaseva, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJP Sarajevo-šume, KJU za zaštićena prirodna područja i Vatrogasno društvo Vratnik.

“U ovoj velikoj akciji koja će trajati četiri dana bit će angažovan veliki broj radnika, među kojima i uposlenici našeg Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva, a koji već godinama održavaju i uređuju površine u Starom Gradu. Mi smo jedina Općina u BiH koja već pet godina ima formirano ovo odjeljenje, tzv. Putarsku službu koja djeluje na svim lokacijama u našoj općini”, izjavio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Načelnik se nada se da će se zajedničkim snagama uspjeti ispuniti plan za naredna četiri dana.

“Drago mi je da će najveći akcenat biti na čišćenju divljih deponija i to naš je prioritet”, ističe Hadžibajrić.

Za sve učesnike u ovoj akciji Općina Stari Grad obezbijedila je hranu i piće tokom trajanja akcije. Lokacije za čišćenje odabrane su na prijedlog sekretara 16 mjesnih zajednica koji su delegirali krizna područja, a najkritičnije dvije lokacije u Starom Gradu su divlje deponije u ulici Nalina, na Hridu i na Mošćanici, u blizini naselja Roma.

Radio AS