Počeli radovi na rekonstrukciji regionalne ceste Dariva-Hreša

Na dionici regionalne ceste Dariva-Hreša jutros su počeli radovi na rekonstrukciji saobraćajnice.

Gradilište je obišao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i tom prilikom razgovarao sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i izvođačem radova  o projektu i aktivnostima koje se očekuju u narednom periodu.

“Prošle godine smo rekonstruisali jednu dionicu na ovoj saobraćajnici, od koje  nastavljamo radove, kako bismo dobili sigurniju i kvalitetniju cjelinu. I ove godine podržali smo projekte koji su od značajnog interesa za građane, izdvojili sredstva i zato danas imamo otvorena gradilišta u svim općinama našeg Kantona”, istakao je ministar Šteta.

Radovi će biti izvođeni na zamjeni kolovozne konstrukcije sa novom površinskom odvodnjom, novom saobraćajnom signalizacijom, kao i ugradnjom odbojnih ograda.

Ministar Šteta je posebno istakao važnost konstantnog ulaganja u cestovnu infrastrukturu.

“I ove i prošle godine smo planski rekonstruisali i spojili značajne dionice određenih saobraćajnica u Kantonu i na taj način osigurali, prije svega, kvalitetnije puteve. Nastavljamo sa ulaganjima u cestovnu infrastrukturu, prema planiranoj strategiji i aktivnostima prometnog razvoja  Kantona Sarajevo koje smo postavili za ovu godinu”, dodao je ministar Šteta.

Rok za izvođenje radova na regionalnoj cesti Dariva-Hreša je 90 dana. Izvođač radova je KJKP “Rad”, a vrijednost projekta iznosi 743.627,92 KM.

Radio AS