Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, dekorisan prazničnim ruhom od državnih zastava i ove godine svečarski dočekuje Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Postavljanjem zastava na gradske ulice i najprometnije saobraćajnice kantonalno preduzeće Park počelo je jutros dekorisanje povodom državnog praznika koji se obilježava u subotu, 25. novembra, potvrdila je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Naglasila je da su ekipe Parka na terenu i to najprije u ulici Maršala Tita, gdje postavljaju zastavice BiH na prostoru iznad kolovoznih traka i obje pješačke zone.

“Zastave manjih dimenzija biće postavljene u dijelu ulice od spomenika Vječna vatra sve do Trga djece Sarajeva. Državnim zastavama istaknutim na postolja na stubovima javne rasvjete bit će praznično dekorisan i dio od Trga djece Sarajeva pored Velikog i Malog parka, zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine sve do Marijin dvora”,  kazala je Hamza.

Na isti način ekipe preduzeća Park dekorisat će i dio Sarajeva od Marijin dvora do Ilidže i nazad, odnosno ulicu Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, te Džemala Bijedića odnosno zonu uz glavnu gradsku saobraćajnicu. I ulica Obala Kulina bana, uzvodno uz Miljacku sve do Vijećnice bit će dekorisane na isti način.

“Ekipe Parka isticanje zastava Bosne i Hercegovine na sarajevskim ulicama planiraju da završe danas, a ukoliko vremenske prilike otežaju radove, dekorisanje će biti završeno već sutra u prijepodnevnim satima”,  kazala je Hamza.

Državne zastave povodom Dana državnosti BiH krasit će sarajevske ulice tokom državnog praznika, ali i početkom naredne sedmice, a nakon toga će ih ekipe preduzeća Park ukloniti kako protokol i nalaže.

Državnim i općinskim zastavama preduzeće Park ukrašava i glavne ulice općine Vogošća, a te aktivnosti realizira u okviru saradnje sa Općinom Vogošća, kao jedinicom lokalne samouprave. Državne i općinske zastave u ovoj kantonalnoj općini biće postavljene u ulicama Jošanička, Omladinska, Akifa ef. Biserovića, Igmanska.

(FENA)

Radio AS