Počeo Real Expo 2023: Sajam inovativnih nekretnina i profitabilnih investicija

U Sarajevu je danas svečano otvoren drugi Međunarodni sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine Real Expo 2023, u hotelu Hills Sarajevo, a u organizaciji kompanije Rekaz.

Na organizaciji sajma, mjesecima unazad, radila je profesionalna ekipa stručnjaka kompanije Rekaz a koja je i idejni tvorac ovog velikog događaja.

Ovogodišnji Real Expo 2023 na jednom mjestu okupiti će najznačajnija imena iz oblasti nekretnina. Očekuju se ekskluzivne promocije noviteta vodećih domaćih i svjetskih kompanija, istaknuti govornici, intrigantne teme panela, kao i još mnogo dodatnih aktivnosti. Kako navode iz organizacije, ovaj događaj je jedinstvena prilika za direktnu komunikaciju s investitorima Bliskog Istoka, koji su zainteresirani za ulaganje u izgradnju stambenih, poslovnih ili turističkih nekretnina.

Organizatori naročito stavljaju fokus na važnost ovog događaja jer je on odlična prilika da svi oni koji žele izgraditi svoje poslovanje u ovom sektoru uspiju na jednostavan način doprijeti do arapskih poslovnih zajednica u BiH.

“Ko ima ambiciju, može iskoristiti ovu priliku da dođe do glavnih arapskih tržišta. Treba naglasiti i da većina arapskih kompanija koje posluju u BiH imaju veći obim poslovanja u svojim matičnim zemljama, što može rezultirati velikim napretkom za vaš biznis i odvesti vas u svijet novih dostignuća. Važno je napomenuti da su ovim projektom obuhvaćeni svi faktori sektora nekretnina te da će se pod jednim krovom okupiti prodavači, kupci, investitori, izvođači, tehnološke kompanije, dobavljači građevinskog materijala kao i drugi stručnjaci u ovoj oblasti”, saopštili su ogranizatori.

Na presijecanju crvene vrpce sajma, prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

“Čast mi je prisustvovati ovom sajmu. Svaka promocija privrednih djelatnosti u Kantonu Sarajevo veoma je bitna. Drago mi je da su privatni investitori odlučili da na ovaj način pokažu važnost privredne saradnje Sarajeva, Bosne i Hercegovine, odnosno čitave regije, s obzirom na to da je prisutno dosta izlagača koji ne dolaze iz BiH. Umrežavanje pojedinaca i kompanija je krucijalno, iskreno se nadam da će ovo biti sajam koji će iz godine u godinu rasti i privlačiti sve više izlagača, čiji će poslovni dogovori na sajmu rezultirati opipljivim rezultatima”, naveo je Uk, koji je nakon proglašenja ceremonije otvorenom obišao izlagače sa šejhom Muhammedom bin Saqr al-Qasimijem, privrednikom koji je počasni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma.

Učešće na sajmu će uzeti izlagači i stručnjaci iz čak 12 zemalja, što garantuje velik izbor nekretnina, kao i to da će ponuda biti raznolika i inovativna.

S druge strane, osim velikog broja nekretnina, na ovoj manifestaciji se prezentiraju i mnogi noviteti po pitanju smanjenja troškova grijanja korištenjem pametnih rješenja poput IR sistema, koji se po prvi put predstavlja u BiH, a uz pomoć kojeg je moguće kontrolisati sve u svom domu i uredu putem vlastitog mobitela.

Ovogodišnji Real Expo Sarajevo će se održati od 18. do 20. jula, a ovo su samo neke od pogodnosti koje Međunarodni sajama građevinarstva i ulaganja u nekretnine nudi, te ga svakako vrijedi posjetiti.

(Klix.ba)

Radio AS