Pokrenut apel za Nedima Zejnilagića (3) iz Sarajeva koji ne čuje i ne govori

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za troipogodišnjeg Nedima Zejnilagića iz Sarajeva koji ima 100% obostrano oštećenje sluha. Pomoći mu možete pozivom na humanitarni broj 17007 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Maleni Nedim trenutno se nalazi u Istanbulu i čeka na ugradnju kohlearnog implantata u lijevo uho, kako mu se stanje ne bi pogoršalo i stvorili dodatni problemi sa govorom.

Ovom mališanu je na desnom uhu ugrađen implantat u našoj zemlji. Međutim, napredak je dosta spor i još uvijek nema razvijen govor i dosta zaostaje za ostalom djecom koja imaju slične probleme, poput Darisa, Adnana, Nadije za koje je Udruženje Pomozi.ba također pokretalo apele.

Nedim privatno ide kod logopeda, suraudiologa i 3 puta sedmično na senzorne tretmane, ali uprkos tome dodatno mu je ustanovljen motorički i senzorni disbalans.

Za ugradnju implantata na jedno uho potrebno je 18.885 eura. Njegovi roditelji su prikupili 5.000 eura kako bi otišli na pregled u Istanbul, ali nemaju sredstva za operaciju.

On ima i 10-godišnju sestricu koja jedva čeka njegov povratak i nada se da će ubrzo moći komunicirati sa bratom kao i njeni drugari sa njihovom braćom i sestrama.

Svi koji žele pomoći, pored poziva na broj 17007, mogu donirati novac i online na web platformi www.pomoziba.org, kao i putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.

Radio AS