Policija privela sarajevskog repera Cunamija zbog uništavanja tramvaja grafitima

Sarajevski reper Emin Hadžajlić poznat kao Cunami priveden je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog iscrtavanja grafita po tramvajima. Nakon što je utvrđeno da nije riječ o krivičnom djelu, uručena mu je kazna, a on je pušten kući.

KJKP “GRAS” je jutros obavijestio građane, ali i policiju da su vandalizovani tramvaji u vrijeme dok su bili parkirani na dijelu tramvajskih šina od Željezničke stanice prema stanici “Muzeji”.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, kako navode, u kratkom vremenskom periodu identifikovali i pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem, a radi se o E. H. rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu.

Riječ je o Eminu Hadžajliću Cunamiju čiji tag “Rulof” je prepoznatljiv u sarajevskom javnom prevozu, liftovima i drugim objektima. Upravo taj grafit se našao na jednom od tramvaja na kojima je pričinjena šteta tokom noći.

O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je u konkretnom slučaju izjavila da nema elemenata krivičnog djela, te je tražila da Cunami bude sankcionisan po prekršajnom osnovu.

Nakon toga je pozvan u službene prostorije radi uzimanja izjave na predmetne okolnosti, kojom prilikom je isti priznao izvršenje prekršaja i prekršajno je sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga zbog činjenja prekršaja iz člana 5. stav 2) tačke c) Odluke o prekršajima protiv javnog reda i mira općine Novo Sarajevo.

Prema važećoj Odluci, Cunami će zbog pisanja po javnom prevozu morati da plati od 150 do 450 KM.

Bitno je napomenuti da ćemo ovakve išarane tramvaje gledati u budućnosti s obzirom na to da su iscrtani bojom koja ne može biti oprana.

klix.ba

Radio AS

2 thoughts on “Policija privela sarajevskog repera Cunamija zbog uništavanja tramvaja grafitima

Comments are closed.