Pomozi.ba priprema šleper pomoći za Krajinu, u funkciju stavljen humanitarni broj

U ovim trenucima priprema se šleper pomoći sa hranom, vodom, pijeskom i ostalim stvarima koji će u narednim satima krenuti prema Krajini sa 30 volontera i uposlenika Pomozi.ba iz Sarajeva.

Udruženje Pomozi.ba stavilo je u funkciju humanitarni broj 17041 kojim se doniraju 2 KM s obzirom na to da se veliki broj ljudi javio za pomoć.

“Svi volonteri koji žele da se priključe našoj akciji za pomoć ljudima pogođenim poplavama u Krajini, mogu nam se javiti danas do 15:00 sati putem telefona 062/839-000 ili putem društvenih mreža. Iz Sarajeva se kreće danas u 16:00 sati, dok je povratak planiran u petak, 19. maja u poslijepodnevnim satima”, naveli su iz Pomozi.ba.

Dodali su da je tim Pomozi.ba iz Bihaća već na terenu i da pomaže unesrećenim osobama koje su pogođene ovom prirodnom katastofom.

“U koordinaciji sa Civilnom zaštitom Bihaća vrši se distribucija vode i hrane za pogođena područja, a angažirani su i na punjenju vreća s pijeskom. Donacije za unesrećene u poplavama moguće su i putem naše web stranice wwwPOMOZIBAorg, žiro računa i PayPala sa naznakom Poplave maj 2023”, saopćili su iz Pomozi.ba.

Radio AS