Postavljena mobilna biblioteka na otvorenom u Gimnazijskoj ulici

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je posjetio Srednju školu primijenjenih umjetnosti povodom završetka projekta “Biblioteka na otvorenom”, gdje je u Gimnazijskoj ulici postavljena jedna takva biblioteka.

Naime, načelnik Mandić je prethodno potpisao ugovor o realizaciji projekta “Biblioteka na otvorenom” u iznosu od 8.000 KM s direktoricom Srednje škole primijenjenih umjetnosti Elmom Alić Šobot, u kojem su učešće uzeli učenici navedene škole.

“Drago nam je da mi kao Opština i na ovaj način pokazujemo da sve ono što naši mladi rade, znamo i vrjednovati. Njihov trud bit će nagrađen novčanim nagradama, a već narede godine ćemo smisliti neki novi projekat u koji ćemo uključiti ovu talentovanu djecu, jer njima samo treba prilika, a mi smo uvijek spremni dati priliku mladima da pokažu svoje znanje i talenat”, rekao je Mandić.

U svom uvodnom izlaganju, direktorica Alić Šobot je istakla kako je početkom godine objavljen je konkurs za idejno rješenje biblioteke na otvorenom, na koji su se prijavila 34 učenika.  

“Zahvaljujem se Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću na podršci koju su nam pružili, jer smo na ovaj način potakli naše učenike da se što kreativnije izraze, da probude i takmičarski duh u sebi, ali i da drugi mogu vidjeti rezultate njihovog vrijednog rada. Stručna komisija sastavljena od profesora je odabrala tri najbolja rada, prvoplasirani rad učenice sa smjera reklamne grafike dobio je prvu nagradu, a zajedničkim radom naših profesora taj rad je pretočen u djelo koje možemo vidjeti ispred naše škole”, pojasnila je Alić Šobot.

Prvo mjesto na konkursu za idejno rješenje Biblioteke na otvorenom osvojila je Nejra Mujezinović, drugo mjesto pripalo je Ajši Đuzel, a treće mjesto osvojio je Irfan Sijerčić. Nagrade za osvojena prva tri mjesta obezbijedila je Općina Centar, i to za prvo mjesto 150 KM, drugo 100 KM i treće mjesto 80 KM. 

Radio AS

Odgovori