Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u cilju bolje turističku ponudu i zimske turističke sezone KS

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv „Sarajevo Winter Fest“ za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava programima i projektima koji će obogatiti turističku ponudu i zimsku turističku sezonu, stvarajući dodatne motive dolaska i dužeg boravka turista u Kantonu Sarajevo, a čija će realizacija biti u periodu od decembra 2022. do marta 2023. godine.

Sarajevo Winter Fest je namijenjen za projekte/programe čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi iz različitih oblika turizma, koji daju pozitivne, vidljive i samoodržive rezultate, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i osigurati produžetak trajanja zimske turističke sezone u Kantonu Sarajevo.

Dodjelom bespovratnih finansijskih sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo sufinansirat će se projekti/programi iz oblasti turizma, kulture, sporta, zabave i gastronomije.

Prijava na Javni poziv se vrši putem Obrasca prijave koji se može preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, a poziv je otvoren do 30. novembra 2022. godine.

Radio AS