Predstava “Bog masakra” u četvrtak na sceni Pozorišta mladih Sarajevo

U četvrtak, 19. maja na sceni Pozorišta mladih Sarajevo sa početkom u 20 sati možete gledati predstavu “Bog masakra” u režiji Admira Glamočaka.

U komediji “Bog masakra” četvero roditelja se sastane kako bi na civiliziran način riješili problem tuče svoje djece i sami se pretvore u vrišteća i neodgojena derišta. “Bog masakra” je komedija koja ismijava mane ekstremno politički korektnog i liberalnog društva u koje se svesrdno trudimo pretvoriti, ali i generalno mane svih ljudi u svojoj pretencioznosti.

Univerzalna je jer ismijava univerzalnu potrebu zatomljivanja životinjskog instinkta i nemogućnost prevazilaženja vlastitog ega u sukobu. Dokazuje da, koliko god se trudili biti civilizirano, tolerantno, miroljubivo i uređeno društvo, ipak ne možemo pobjeći od svoje primarne i primatne prirode.

Kostimograf je Amin Ćosić, a scenografiju i dizajn je radio Amar Zahiragić. U predstavi igraju: Ivona Baković, Dženita Imamović Omerović, Mak Čengić i Davor Sabo.

Cijena karte je 8 KM, a cijena za penzionere i studente je 5 KM. Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572 i 033 205 799, kao i putem Facebook stranice. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12 do 14 sati i dva sata prije početka predstave.

Radio AS