Predstava “Ibi Veliki” Andraša Urbana će biti odigrana sutra u Narodnom pozorištu Sarajevo

Autorsku predstavu Andraša Urbana “Ibi Veliki”, u produkciji Narodnog pozorišta Sombor, rađenu po drami Alfreda Žrija “Kralj Ibi” sarajevska publika imat će priliku pogledati u utorak, 17. maja sa početkom u 19:30 sati.

Režiju i scenografiju potpisuje Andraš Urban, dramaturg je Vedrana Božinović, kompozitorica Irena Popović Dragović. U predstavi igraju Nemanja Bakić, Danica Grubački, Nikola Knežević, Srđan Aleksić i Biljana Keskenović.

“Kao što je svjestan činjenice da se veličanstveno infantilna predstava Radmilovićevog Ibije iz naših ‘sretnih sedamdesetih’ ne može nadoknaditi sličnom interpretativnom figurom, tako i Andraš Urban, u svom somborskom setu Zarijevog remek-djela, pokazuje da je svjestan Ibijevog remek-djela. Rediteljeva predstava ‘Ibi Veliki’ u Narodnom pozorištu Sombor divlje i istovremeno mudro raste oko osovine ‘glumac-publika-pozorište’ neprestano prelivajući (uostalom, za nas gotovo izbrisane) granice takozvane pozorišne iluzije”, kazao je Svetislav Jovanov.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti putem web stranice ili e-maila boxoffice.nps@gmail.com. Radno vrijeme blagajne je svakim radnim danom od 9 do 15 sati. Na dan izvođenja predstave možete ih kupiti u dva termina: od 9 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.

Radio AS