Predstava “Bog masakra” uskoro u Pozorištu mladih Sarajevo

U četvrtak, 24. marta na sceni Pozorišta mladih Sarajevo sa početkom u 2 sati možete gledati predstavu “Bog masakra” u režiji Admira Glamočaka.

U komediji “Bog masakra” četvero roditelja se sastane kako bi na civiliziran način riješili problem tuče svoje djece i sami se pretvore u vrišteća i neodgojena derišta. “Bog masakra” je komedija koja ismijava mane ekstremno politički korektnog i liberalnog društva u koje se svesrdno trudimo pretvoriti, ali i generalno mane svih ljudi u svojoj pretencioznosti.

Univerzalna je jer ismijava univerzalnu potrebu zatomljivanja životinjskog instinkta i nemogućnost prevazilaženja vlastitog ega u sukobu. Dokazuje da, koliko god se trudili biti civilizirano, tolerantno, miroljubivo i uređeno društvo, ipak ne možemo pobjeći od svoje primarne i primatne prirode.

Kostimograf je Amin Ćosić, a scenografiju i dizajn je radio Amar Zahiragić. U predstavi igraju: Ivona Baković, Dženita Imamović Omerović, Mak Čengić i Davor Sabo.

“Radujemo se saradnji sa Theater Factory na projektu ‘Bog masakra’ jer je to prilika za mlade glumce. Radi se o diplmoskoj predstavi Ivone Baković, koju želimo podržati jer vjerujemo da je najbolje mjesto za podršku mladim umjetnicima upravo scena Pozorišta mladih Sarajevo”, kazao je direktor Pozorišta mladih Ismir Fazlić.

Broj ulaznica je ograničen. Cijena karte je 8 KM, a cijena za penzionere i studente je 5 KM. Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572 i 033 205 799, kao i putem Facebook stranice. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12 do 14 sati i dva sata prije početka predstave.

Radio AS