Ena Kapetanović će u SAD-u predstaviti aplikaciju za osobe sa invaliditetom

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, ugostio je 27-godišnju Enu Kapetanović koja će u aprilu otići u Sjedinjene Američke Države gdje bi trebala predstaviti aplikaciju koja će biti od velike pomoći za osobe sa poteškoćama u kretanju.

Ena je završila završila Ekonomski fakultet MIT i od 12. godine života je u kolicima, međutim to je nije spriječilo da se ozbiljno angažuje na rješavanju problema koje imaju osobe sa poteškoćama u kretanju.

Naime, Ena je je osmislila i izradila aplikaciju koja će otkloniti fizičke prepreke za osobe sa invaliditetom.

U razgovoru s Enom, načelnik Muzur je rekao da je oduševljen s onim što je njegova sugrađanka prezentirala i osmilila.

“Izuzetno mi je drago vidjeti mlade ljude koji žele mijenjati svoju životnu sredinu nabolje te je prilagođavati sebi kroz vlastiti rad, angažman i ideje”, rekao je Muzur.

Kroz Eninu aplikaciju, “Ena Rols”, lokalne zajednice bi u budućnosti mogle itekako olakšati kretanje svojim stanovnicima kroz “eliminaciju” fizičkih prepreka.

“Aplikaciju koju će Ena prezentirati u New Yorku trebala bi imati svaka lokalna zajednica u našoj zemlji kako bi stvarno pokazali da vodimo brigu o ljudima koji imaju poteškoće u kretanju i kako bi za njih otklonili sve prepreke i barijere”, poručuje Muzur dodajući da će se potruditi da se na Ilidži stvori mogućnost za instaliranje Enine aplikacije.

Ena će u SAD ostati četiri sedmice, a nada se da će prikazati svoju državu u najboljem svijetlu.

“Hvala načelniku Muzuru što je pokazao senzibilitet i interes za moju aplikaciju, a posebno mu se želim zahvaliti što će podržati moj odlazak u SAD. Iskreno se nadam da ću kroz dobre rezultate u New Yorku na pravi način ispromovisati našu Ilidžu, ali i BiH” rekla je talentovana I ambiciozna Ena.

Radio AS