Predstava “Lenora – Priča o podsvijesti Edgara Allana Poea” sutra na sceni Pozorišta mladih

U srijedu, 10. maja u 20 sati na sceni Pozorišta mladih Sarajevo će biti izvedena predstava “Lenora – Priča o podsvijesti Edgara Allana Poea” u režiji Sonje Petrović.

Dramaturg je Segor Hadžagić, kostimografkinja i scenografkinja Narda Nikšić, kompozitor Nenad Kojić, saradnik na scenskom pokretu i asistent rediteljice Danilo Milovanović, dizajn plakata Ismar Žalica, a fotograf je Dženat Dreković.

U predstavi igraju: Edhem Husić, Mirza Dervišić, Belma Lizde Kurt, Aida Bukva, Ida Keškić, Lidija Kordić i Emina Topolović.

Pokušavajući da napiše svoju najpoznatiju poemu “Gavran” Edgara Alana Poea se suočava sa svojim najvećim strahovima – smrću žena koje je volio. Ovo je priča o njegovoj podsvjesti i krivicu koju je osjećao zbog prerane smrti svojih voljenih, a iz koje su proizašli svi užasi koje je pisao.

Pokušavajući da napiše svoju najpoznatiju poemu “Gavran” Edgara Alana Poea se suočava sa svojim najvećim strahovima – smrću žena koje je volio. Ovo je priča o njegovoj podsvjesti i krivicu koju je osjećao zbog prerane smrti svojih voljenih, a iz koje su proizašli svi užasi koje je pisao

Cijena karte je 10 KM, a za studente i penzionere 5 KM. Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572, kao i putem njihove Facebook stranice. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12 do 14 sati i dva sata prije početka predstave.

Radio AS