Premijera predstave “Ro i Juju” 27. maja u NPS: Dekonstrukcija tragedije “Romeo i Julija”

U Narodnom pozorištu Sarajevo, 27. maja sa početkom u 19:30 sati premijerno će biti izvedena dramska predstava “Ro i Juju” autorice i rediteljice Lee Delong.

Riječ je o dekonstrukciji tragedije “Romeo i Julija” Williama Shakespearea u stilu pozorišnog klauna.

U naslovnim ulogama Ro i Juju gledat ćemo Dinu Bajrovića i Aidu Bukvu dok ostatak podjele čine: Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak i muzičari Dario Kos, te Vedran Vujica.

“Šta se desi kada klaunovi uđu u svijet čuvenog klasika Romeo i Julija? Filmski set. Rediteljica sa vizijom i bez novca. Asistentica sa notesom i hrpom problema. Jedna filmska zvijezda. Spremačice koje sanjaju o svojih pet minuta slave. Tehničari koji stvaraju nered. Sve je moguće, čak i pojava Falstaffa i Gertrude. Svi oni donose svoju strast i potrebe u svijet haosa, svijet u kojem se ništa ne gradi, ništa se ne događa, ništa se ne postiže, svijet u kojem i najmanja stvar predstavlja ogroman problem. U tom svijetu Ro i Juju otkrivaju jedno drugo i podsjećaju nas na ljubav. Onu čistu i neiskvarenu”, zapisala je dramaturginja Emina Omerović

Kompozitor i tekstopisac songova je Darko Rundek, muziku i zvučnu podlogu potpisuje Lee Delong, kostimska i scenografska rješenja radi Sanja Džeba, tok dizajn maske potpisuje Joanna Bassi.

Ulaznice se mogu rezervisati na zvaničnoj web stranici Narodnog pozorišta Sarajevo na linku.

Prvo reprizno izvođenje je u utorak, 28. maja sa početkom u 19:30 sati, a sarajevska publika isti naslov moći će pogledati i 14. juna sa istim početkom.

Radno vrijeme blagajne:

  • Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.
  • Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati.

Radio AS

Odgovori