Privrednicima predstavljena beskamatna kreditna linija Ministarstva privrede KS

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo organiziralo je danas u Domu mladih promociju beskamatne kreditne linije iz rograma poticaja razvoja male privrede za 2022. godinu.

“U okviru provođenja mjere pristupa izvorima povoljnijeg finansiranja male privrede, Ministarstvo je osiguralo beskamatnu kreditnu liniju u tri komercijalne banke – BBI, UiCredit i ASA banci ‘Naša i snažna’. Ova kreditna linija je iz razvojnog programa i bitno je razgraničiti je od stabilizacijskih i sanacionih programa koje smo realizirali tokom prethodne godine”, pojasnio je ministar privrede KS Adnan Delić.

On je potcrtao i da to podrazumijeva da se ovom kreditnom linijom potiče ulaganje u razvoj i modernizaciju poslovanja, širenje poslovne djelatnosti i otvaranje novih radnih mjesta.

“Milion maraka kreditnih sredstava bez kamate po jednom privrednom subjektu je veliki iznos i sigurno može doprinijeti širenju poslovne aktivnosti, što je osnovni cilj ovog razvojnog programa”, dodao je ministar.

Privrednicima su se obratili i predstavnici banaka, nakon čega su oni imali priliku da postave sva pitanja koja ih zanimaju u vezi s ovom kreditnom linijom.

Beskamatna kreditna linija Ministarstva privrede KS bit će otvorena u sve tri banke do potpunog utroška predviđenih 100 miliona KM.

Radio AS