“Propisno obučeni” Helem Nejse najavljuju koncert ispred Narodnog pozorišta

Helem Nejse će nakon tri duge godine održati samostalni koncert u Sarajevu, 18. jula (ponedjeljak) u 20 sati.

Dugoočekivani povratak hip-hop senzacije održat će se na Pozorišnom trgu Susan Sontag u sklopu festivala “Baščaršijske noći 2022”.

Nakon što su prekrojili granice žanrova nastupivši u Narodnom pozorištu na Red Bull Symphonicu uz pratnju Sarajevske filharmonije, potpisnici animiranog serijala Bruca Braca Bruda Brada odlučili su “vratiti zvučni dug” publici i prekinuti tišinu kojoj je šurovala pandemija.

“Prošle su tri godine od našeg posljednjeg koncerta u Sarajevu, čemu je najviše ‘šurovala’ pandemija. Sad smo spremni da našim Sarajlijama odsviramo puni koncert na vrhunskoj lokaciji. Ono što možemo obećati je vrhunski audiovizuelni spektakl s propisno obučenim izvođačima. No kako je koncert besplatan, ne možemo garantovati da se i Haris Zahiragić neće pojaviti”, u svom stilu komentarišu članovi Helem Nejsea čiji je posljednji studijski album “Gluten Tag” objavljen 2020. godine.

Uz Helem Nejse, publiku ispred Narodnog pozorišta DJ setom rasplesat će njihov kolega Ajdo Činjenica te reperica Nešela koja je nedavno objavila svoje debitantsko EP izdanje “Duhovna Erotika”.

Radio AS