Prvulović uručila odluke o dodjeli novčanih sredstava roditeljima djece koja boluju od malignih bolesti

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović danas je, u okviru obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo za 2022. godinu, uručila odluke o dodjeli novčanih sredstava roditeljima djece koja boluju od malignih bolesti, a koji su po javnom pozivu dostavili blagovremene i potpune prijave.

Dječija nedjelja se ove godine u KS obilježava pod sloganom “Sretan možeš biti svijete samo ako je zdravo i sretno dijete”. Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, vodeći se željom i namjerom da se pomogne djeci kojima je pomoć najpotrebnija, odnosno djeci koja u ovom trenutku vode bitku za zdravlje i život i njihovim roditeljima, objavilo je Javni poziv za obilježavanje “Dječije nedjelje” u KS za 2022. godinu u periodu od 03. do 10. oktobra 2022. godine, kojim su pozvani roditelji, staratelji ili usvojitelji djece koja boluju od maligne bolesti da se na isti prijave.

“Ova novčana podrška predstavlja naš način da vam pokažemo da smo s vama u vašoj borbi za zdravlje vaše djece”, istakla je ministrica Prvulović.

Ona je ovom prilikom uručila i odluku o dodjeli donacije Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka,  koje je prepoznato u bosanskohercegovačkom društvu kao udruženje koje realizira brojne aktivnosti koje su usmjerene na pomoć bolesnoj djeci i njihovim roditeljima.

“Uvjerena sam da su sredstva otišla u prave ruke i da će biti iskorištena na pravi način, a da će vaša borba za zdravlje djece biti uspješna, zato s ovoga mjesta danas želimo poručiti svima: ‘Sretan možeš biti svijete samo ako je zdravo i sretno dijete'”, zaključila je ministrica Prvulović.

Radio AS