Turistička zajednica KS nagradila one koji su zaslužni za razvoj turizma

U Sarajevskoj vijećnici sinoć je upriličena dodjela nagrada onima koji su doprinijeli razvoju turizma u Kantonu Sarajevo. Smatra se da su dobri rezultati u ovoj djelatnosti pokazatelj partnerskog odnosa javnog i privatnog sektora.

Nagrade su uručene povodom Svjetskog dana turizma, a tim povodom obratio se i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda. Poručio je da je zahvalan građanima što su doprinijeli, kako je izjavio, promociji najljepšeg grada na svijetu. Napomenuo je da je pandemija koronavirusa pokazala koliko je turizam značajan.

“Možemo ovim proslaviti i izlaz iz pandemije koronavirusa koja je turizam bacila na koljena. U pandemiji smo shvatili koliko je turizam značajan. Statistika kaže da je svaki četvrti čovjek direktno ili indirektno vezan za turizam”, ukazao je Magoda.

Mišljenja je da su nadležni uspjeli dobiti povjerenje privatnog sektora.

“Vratili smo povjerenje, pružili smo pomoć turističkoj djelatnosti, vratili smo povjerenje u institucije da se novac može transparentno trošiti”, kazao je.

Naglasio je da je Turistička zajednica Kantona Sarajevo nastojala da bude prisutna na prestižnim međunarodnim sajmovima te da je pomagala drugim turističkim zajednicama u državi kako bi se Bosna i Hercegovina predstavila na takvim sajmovima.

Klix.ba

Radio AS