Rade Šerbedžija ponovno u Sarajevu nakon pet godina: Predstavlja album ”Ne okreći se sine”

Čuveni glumac i pjevač Rade Šerbedžija vraća se u Sarajevo nakon gotovo pet godina. U Bosanskom kulturnom centru nastupit će 2. juna 2022. u 20 sati, u pratnji benda Zapadni kolodvor.

Legenda regionalne, ali i svjetske scene, u glavnom će gradu Bosne i Hercegovine predstaviti recentni album ”Ne okreći se sine”.

Publici će izvesti poznate pjesme koje su se našle na ovom albumu u novim aranžmanima, poput “Ostala si uvijek ista”, “Na nešto me sjeća taj grad” i “Otkako te ne volim”. Bit će tu i starih pjesama i stihova koje su ovom plodnom i vrsnom umjetniku osebujnog glasa priskrbile kultni status.

Posljednji put karizmatični Šerbedžija je pred sarajevskom publikom nastupio u oktobru 2017. godine u Mikser Houseu, a u BKC-u je pak gostovao godinu prije, u junu 2016.

“Divno mi je uvijek u Sarajevu. Tu sam sa svojim prijateljima, imam ih mnogo. Uvijek je raja nekako posebna i baš se osjećam lijepo”, poručio je 2017. Šerbedžija. Partneri koncerta su hotel Colors INN, te Sarajevski kiseljak čiji je Rade ambasador, a njihova suradnja traje od davne 2011.

Ulaznice za nadolazeći koncert u BKC-u upravo su puštene u prodaju putem sistema kupikartu.ba i na blagajni BKC-a.

Radio AS