Raspisan Konkurs za kupovinu zemljišta za izgradnju peletare Kantona Sarajevo

Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama „Sarajevo-šume“ Sarajevo objavilo je jučer konkurs za dostavljanje ponuda građevinskog zemljišta na kojem će se graditi postrojenje za proizvodnju peleta Kantona Sarajevo.

Rok za prijem ponuda je 30 dana od dana objave u dnevnim novinama, odnosno krajnji datum za dostavljanje ponuda po ovom konkursu je ponedjeljak, 05.12.2022. godine do 12:00 sati.

Sve neophodne informacije vezane za ovaj konkurs dostupne su na web stranici sarajevo-sume.ba i web stranici Ministarstva privrede KS na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-prikupljanje-ponuda-za-kupovinu-gradevinskog-zemljista-za-izgradnju.

„Raspisivanju ovog konkursa prethodila je procedura za izradu idejnog rješenja tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta po osnovu kojeg su izrađene specifikacije za zemljište, a sve u skladu sa usvojenom studijom opravdanosti za izgradnju ove fabrike”, pojasnio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

Kao je istakao ministar ovim su završeni najzahtjevniji koraci u procesu izgradnje prvog poslijeratnog proizvodnog postrojenja u javnom sektoru.

„Donošenje novog Zakona o šumama KS je bilo neophodan da krenemo u ovu proceduru. Obzirom da je Zakon bio u skupštinskoj proceduri duže od predviđenog, te da je tek sredinom augusta stupio na snagu svi daljni procesi prolongirani su što je utjecalo da se svi predviđeni rokovi također ispomjeraju i prolongiraju“, podsjetio je ministar.

Radio AS